Νομός Ηλείας

Ο Νομός Ηλείας, ένας από τους ομορφότερους Νομούς της χώρας, βρίσκεται στο ΒΔ άκρο της Πελοποννήσου. Ένα μεγάλο του τμήμα απλώνεται σε όλη την παραθαλάσσια περιοχή “βουτάει” κυριολεκτικά στο Ιόνιο ενώ διαθέτει κι ένα ανάγλυφο τείχος αμμοθινών σαν φυσικό οχυρό.

Ο επισκέπτης συναντά εδώ τους πιο παράξενους σχηματισμούς: Πεντακάθαρες παραλίες, με πεύκα που φτάνουν χαμηλά ως την θάλασσα, τραχείς ορεινοί όγκοι, ανάγλυφοι μικροί σχηματισμοί λόφων, δάση, λίμνες και πηγές που αποθετούν τις ρίζες τους στον εύφορο κάμπο. Ανάμεσα στο βουνό και την θάλασσα, ποτάμια, λίμνες, ιαματικά νερά και η γή “τροφός”.

Αυτή τη γη διασχίζουν οι δύο ποτάμιοι “θεοί” της Ηλείας, Πηνειός και Αλφειός σχηματίζοντας μοναδικά δέλτα, νησίδες ζωής για χλωρίδα και πανίδα. Γραφικά χωριουδάκια με πέτρινα κτήρια που μέχρι σήμερα έχουν μείνει ανέπαφα στο χρόνο κρατώντας την εικόνα της παράδοσης ζωντανή στο πέρασμα του καιρού. Ο Νομός Ηλείας, είναι τόπος ευλογημένος από τη ιστορία και την φύση. Είναι τόπος που μέσα του γεννήθηκε η ιστορία και μεγάλωσε η φύση. Φιλόξενη και ειδυλλιακή, γη παραγωγής και πανέμορφη όλο το χρόνο η Ηλεία, ανοίγει στους επισκέπτες της, την αγκαλιά της και τους κλείνει στη γοητεία που εκπέμπει κάθε σημείο της.

Περπατήστε στους γραφικούς οικισμούς της, εξερευνώντας την ιστορία χιλιάδων χρόνων μέσα από τα μονοπάτια της και ταξιδέψτε στο χθες και το σήμερα μέσα από τις μαγικές διαδρομές που σας προσφέρει.

Giovanni Mare - Νέδα
Giovanni Mare - Δρυοδάσος Φολόης
Giovanni Mare - Κατάκολο
Πεζόδρομος Κουρούτας